Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

intvua.com

П'ятниця, 28 листопада 2014, 12:13

Польща ратифікувала Угоду про асоціацію України з ЄС

Євросоюз

Польський парламент ратифікував Угоду про асоціацію Україна-ЄС

Вже за кілька годин маршал Сейму Радослав Сікорський у присутності посла України в Польщі Андрія Дещиці урочисто підпише прийнятий закон, у якому польські парламентарі висловили згоду у ратифікації президентом Броніславом Коморовським Угоди про асоціацію ЄС та України, передає Польське радіо.

16 вересня Верховна рада України та Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію. Після голосування документ ввійшов в дію тимчасово. Парламенти усіх 28 країн членів Спільноти повинні ратифікувати Угоду, щоб вона почала діяти остаточно.

ЄС підписав політичну частину Угоди з Україною в березні як жест підтримки влади в Києві. Однак введення у дію торгівельної частини документу під тиском Росії було відкладене до кінця 2015 року.

Додамо, що окрім Польщі, Угоду про асоціацію України з Євросоюзом ратифікували Угорщина, Швеція, Естонія, Словаччина, Болгарія, Литва, Латвія, Мальта та Румунія.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.