Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Василь Павлюк

Четвер, 11 грудня 2014, 17:59

Львів є локомотивом в євроінтеграційних процесах в Україні, – Павлюк

Василь Павлюк

На досвіді Львова інші міста України хочуть інтегруватися до Європейського співтовариства.

Про це повідомив секретар Львівської міськради Василь Павлюк в ході Програми з обміну досвідом для депутатів Львівської та Маріупольської міських рад.

"Дуже багато програм, дуже багато пропозицій, які Львів утілив в життя, інші міста цього не мають", – сказав він.

На думку Павлюка, у сенсі запозичення досвіду Маріуполь є першою ластівкою. "Представники інших міст будуть приїжджати до Львова вчитися – вони вчитимуться в нас, а ми в них", – зазначив секретар міськради.

"Коли вони сьогодні були присутніми, то ви побачили, що їх цікавить співпраця з європейськими та іншими структурами,  грандові та культуральні процеси", – сказав Павлюк. 

"Приїзд наших колег-депутатів є доволі позитиним фактом, оскільки раніше делегації приїхали, подивилися, поспілкувалися та поїхали. Вони жили своїм життям, а ми жили своїм життям. Зараз цей приїзд відбувається по-іншому, зовсім в іншій формі. Ці декілька днів перебування у Львові є не просто екскурсіями, а навчанням. Вони глибинно вивчатимуть структуру Львівської міськради, зокрема, як функціонують виконавчі органи та депутатські комісії", – зазначив Павлюк.

"Структура Маріупольської та Львівської міських рад не відрізняються. Підхід до роботи відрізняєтсья. У колег з Маріуполя домінує "совіцький" підхід до роботи – у них є вертикаль влади, є "тато", і вони мають його слухатися. У нас усе набагато демократичніше. Це правильно, бо тоді розвивається громадянське суспільство. Та чи інша сторона може бути неправою, але це є діалог. Врешті, якась позиція буде правильною", – зазначив секретар Львівської міськради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.