Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Олег Новохацький

zik.ua

Понеділок, 15 грудня 2014, 11:43

Помер засновник театру «І люди, і ляльки» Олег Новохацький

Олег Новохацький

Помер директор, художній керівник театру «І люди, і ляльки», лауреат премії «Експеримент» НСТД України Олег Новохацький.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Постать цього театрального діяча стане історією Львова, адже під його орудою на вул. Фредра, 6 стали оживати ляльки, створюючи неймовірні історії для малечі та дорослих.

Мистецтву театру ляльок Олег Максимович присвятив своє життя, його захоплювали найрізноманітніші форми перетворення та одухотворення ляльки. Як режисер цього виду театру О. Новохацький створив свій авторський стиль, на його виставах виростало покоління маленьких глядачів.

Довідково:

Новохацький Олег Максимович закінчив Дніпропетровське театральне училище. Працював актором Львівського театру юного глядача, Львівського театру ляльок. Багато років керував і був головним режисером Львівського центрального парку культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького, відкривав популярний клуб «Романтик», готував великі масові свята.

З 1986 року працював помічником режисера лялькового театру у Львові. На вищих режисерських курсах у Москві стажувався в майстерні Сергія Образцова. Лауреат премії «Експеримент» Національної спілки театральних діячів України, Обласної премії імені Бориса Романицького, а також володар численних нагород і дипломів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.