Каналізування та водопостачання – це найактуальніші проблеми для Львова, – депутат

Вівторок, 16 грудня 2014, 17:18

Найбільш актуальними проблемами для Львова залишаються питання каналізування вулиць, водопостачання та встановлення очисних споруд.

Про це повідомив Андрій Яворський, секретар комісії з питань контролю за ефективністю виконання програм розвитку міста та рішень Львівської міської ради, передає Інформаційний портал депутатів Львівської міськради.

Зі слів депутата, впродовж року діяла програма каналізування району Підзамче. До цієї програми долучилась також і польська сторона. Разом з тим, триває співпраця міста з ЄБРР, яка передбачає кредитування каналізаційно-очисних споруд.

«Найпроблемнішими залишаються вулиці, які розташовані близько до очисних споруд, наприклад, вулиця Пластова, Знесенська і сам центр міста.Ця проблема є складною і комплексною, тому відразу її вирішити неможливо. Вирішення складається з кількох складових – встановлення очисних споруд, заміна зношених систем каналізування у місті, відсутність гідрозаторів, які б не пропускали неприємний запах», - зауважив Андрій Яворський.

За оцінками депутата, аби вирішити всі ці проблеми, потрібно витратити не менше 500 млн гривень.

Окрім цього, міський обранець заявив, що до нього звертаються львів’яни, які виявили неточності у платівках «Львівобленерго» за спожиту електроенергію.

«Львів’янам щомісяця приходять різні рахунки за спожиту електроенергію. Один місяць – це 30 грн, а інший – 80 грн. Як відомо, до 150 кВТ ми платимо приблизно 25 коп. за кіловат, а коли більше 150 кВТ - 36 коп. за кіловат, тобто на 35-37% більше. Середнє споживання електроенергії однієї сім»ї становить від 100 до 200 кВТ. А коли нам записують різний об»єм споживання, то й платимо ми більше. Хоча по факту спожили однаково, по лічильнику – однаково, а платимо - по-різному. Адже за частину кіловат ми сплатимо по 25 копійок, а за іншу частину по 36 копійок», - пояснив депутат ЛМР.

Андрій Яворський пообіцяв звернутись із депутатським запитом, щоб з’ясувати, чому складається така ситуація? На його думку, це є маніпуляція або шахрайство. Щоб уникнути переплати, депутат міськради радить мешканцям зафіксовувати кожного першого числа показники лічильника і звіряти їх при оплаті.

Мітки: водопостачання