Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

кредити

blog.credit.com

Четвер, 18 грудня 2014, 12:22

Жителі Львівщини взяли 15,7 млн. грн кредитів на енергозбереження

кредити

З початку 2014 року мешканцям області в рамках програми енергозбереження для населення видано 1 142 кредити на суму понад 15,7 млн. грн. 

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

З обласного бюджету відшкодовано 2 259, 7 тис. гривень, - про це повідомив 17 грудня директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості ОДА Василь Лозинський під час засідання антикризового енергетичного штабу під головуванням т.в.о. голови ОДА Юрія Турянського.

За його словами, загалом за 2006-2014 роки Програмами стимулювання населення на здійснення енергоощадних заходів скористались 12 520 родини, які отримали кредити на загальну суму понад 112,1 млн. грн. Сума відшкодування з обласного бюджету за наростаючим підсумком протягом 2006 – 2014 роки склала 13,9 млн. грн.

“З метою реалізації комплексних проектів з енергозбереження у багатоквартирних будинках в Програму енергозбереження для населення Львівщини внесено зміни, шляхом запровадження механізму стимулювання реалізації комплексних заходів з енергозбереження для ОСББ, який здійснюватиметься за рахунок надання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам”, - розповів В. Лозинський.

Він додав, що відшкодування частини суми кредиту проводиться одноразово кожному позичальнику-фізичній особі в розмірі 20% суми кредиту.

Нагадаємо, на сьогодні зазначений механізм в області реалізується Львівським обласним управлінням АТ “Ощадбанк”.

Станом на 16 грудня 2014 року Урядовою програмою у Львівській області скористалось 184 позичальники, які отримали кредити на загальну суму понад 3,5 млн. грн., з Державного бюджету України вже відшкодовано 50 тис. грн., очікуване відшкодування до кінця 2014 року становить 365 тис. гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.