Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

Перевірка витривалості учнів

Понеділок, 22 грудня 2014, 16:22

Українська молодь має низький і середній рівень фізичної активності – дослідження

Перевірка витривалості учнів

Українські учні старших класів рухаються досить мало і низько оцінюють стан свого здоров'я.

Про це свідчать результати досліджень україно-польських фахівців в рамках мікропроекту: „Формування здоров’язбережного ставлення до життя серед молоді польсько-українського прикордоння”. 

Тестування включало в себе перевірку витривалості учнів та їх загального фізичного стану. Проте, це було лише частиною дослідження.

Також було проведене об’ємне опитування, основною метою якого було дізнатися спосіб життя та фізичну активність цих самих учнів.

Аналогічне дослідження проводилось і в польських школах.

Виявилось, що більшість польської та української молоді, яка брала участь у дослідженнях, характеризується низьким або середнім рівнем фізичної активності у вільний час.

Однак, діапазон витрат калорій активності української молоді однозначно вищий. Проте, молоді поляки витриваліші за українців.

Схоже дослідження україно-польські фахівці проводили близько двох років тому, але респондентами тоді були студенти вищих навчальних закладів.

Як зауважує  Євгенія Сливка, керівник проекту в Україні, зміна віку респондентів дозволить встановити, коли саме рухова активність молоді знижується. Необхідно виявити цей переломний період, і, звісно, позитивно на нього вплинути.

Мікропроект „Формування здоров’язбережного ставлення до життя серед молоді польсько-українського прикордоння”. 

З українського боку в програмі  взяли учать понад 500 учнів старших класів, зокрема з м. Львів.

Проект реалізовується в рамках парасолькового проекту "Транскордонна співпраця для рекреаційного туризму польсько-українського прикордоння".

Лідером мікропроекту є Державна вища професійна школа ім. Станіслава Пігоня в м.Кросно (Польща), а Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти - основний партнер проекту в Україні.

Програма здійнюється за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.