Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

новобудова

ecotown.com.ua

Вівторок, 13 січня 2015, 11:39

Львівську багатоповерхівку обладнали сонячними батареями

новобудова

На нещодавно введений в експлуатацію багатоповерхового житлового комплексу "На Кондукторській" у Львові встановили сонячні батареї.

Про це йдеться на сайті Ecotown.

Сонячні батареї дозволяють житловому комплексу не тільки економити енергоресурси, а й здешевлюють комунальні послуги його мешканцям. Завдяки використанню сонячної енергії кожен власник квартири має змогу користуватися освітленням під'їздів, прибудинкової території і громадських зон безкоштовно.

Гострий дефіцит природного газу та вугілля, яке є основним паливом для українських теплоелектростанцій, став причиною недовиробництва електроенергії в країні – і як наслідок аварійних відключень електрики. Аби зменшити споживання електричної енергії на загальнодержавному рівні багато житлових об’єктів сьогодні змушені відмовитись від освітлення під’їздів у вечірні, нічні та ранкові години.

В той же час під'їзду, який підключений до сонця, занурення у темряву не загрожує. Лампочки живляться від акумулятора, який заряджається від сонячних батарей, встановлених на даху багатоповерхівки. З настанням сутінок відразу спрацьовує реле – пристрій для захисту й автоматичного управління електричними приладами – і засвічуються енергоощадні лампочки. Навіть якщо сонця протягом певного дня не буде, світло забезпечить акумулятор, заряду якого вистачає, як правило, на 72 години.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.