Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

олени степанівни 31

Вівторок, 13 січня 2015, 12:40

Львівська міськрада продала більше нерухомості, ніж планувала

олени степанівни 31

Минулого року надходження коштів у бюджет Львова від приватизації склали на 28% більше, ніж було заплановано.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Надходження від приватизації комунального майна м. Львова – 52,4 млн грн, при плані 41 млн грн.

Незважаючи на складний фінансовий стан у країні і відсутність підтримки та єдиних дій, неодноразових розбіжностей, що полягали у відкритості та прозорості спільних рішень з депутатським корпусом, управлінню комунальної власності вдалося виставити та продати на аукціоні 9 об’єктів комунального майна.

Як один з дуже вдалих аукціонів – це продаж приміщень на вул. Шпитальній, 25, де стартова ціна була 1 467 120 грн, а в результаті аукціону приміщення, площею 171,3 кв. м, продали за 6 млн. 400 тис. грн.

Ще одним яскравим прикладом вдалих торгів є продаж на аукціоні нежитлових приміщень, площею 314 кв. м, що на пл. Ринок, 28. При стартовій ціні приміщення 5 млн. 349 тис. грн, місто отримало до бюджету 16 млн. 800 тис. гривень. В першому випадку ціна зросла більше, ніж у 4 рази, в другому – у 3 рази.

«Цього року місто виставляло багато привабливих приміщень, тому до участі в аукціоні зголошувалось щоразу більше учасників. А це збільшує бюджет міста. Управління комунальної власності всіляко підтримує практику продажу приміщень на аукціоні. Бо це найбільш ефективний спосіб продажу майна, яке належить громаді. Оскільки це є можливість зростання ціни, залежно від ринкового попиту. А також цей процес виключає складову корупції, це прозорий продаж майна. Виходячи з цих міркувань, ми всіляко намагаємось збільшити кількість об’єктів, які будемо продавати шляхом аукціону. Ці кошти підуть до бюджету, а потім, згідно з бюджетними призначеннями, вони будуть витрачені на потреби громади міста», – повідомила начальник управління комунальної власності Інна Свистун.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.