Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

будівництво

wikimapia.org

Середа, 21 січня 2015, 13:30

Львівщина отримала найбільше дозволів на спорудження будівель

будівництво

В 2014 році найбільше дозволів на спорудження будівель IV-V категорій складності надано забудовникам у Львівській області, м. Києві, Донецькій та Дніпропетровській областях.

Про це Варіантам повідомила прес-служба ДАБІ України.

Лідерами в отриманні сертифікатів готовності об’єктів є новобудови м. Києва, Київської, Донецької, Львівської та Одеської областей.

В 2014 році Державна архітектурно-будівельна інспекція України опрацювала 198,9 тис. дозвільних документів у сфері будівництва та видала 182,2 тис. документів дозвільного характеру.

Серед виданих документів 70,3 тис. декларацій про готовність об’єктів до експлуатації, 58,6 тис. повідомлень та 50,9 тис. декларацій про початок виконання будівельних робіт, 780 сертифікатів на готовність об’єктів IV-V категорій складності та 769 дозволів на будівництво тощо.

В порівнянні з 2013 роком кількість опрацьованих дозвільних документів зменшилась на 21%., що пов’язано з анексією Криму та проведенням антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях.

Кількість відмов у реєстрації дозвільної документації суттєво зменшилась. В 2014 році лише 8% поданих документів направлено на доопрацювання, тоді як в 2013 році цей показник складав 13%.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.