Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

театр

theater-decor.com

Четвер, 22 січня 2015, 11:47

В театрах Львівщини використовуватимуть радіо-гіди для незрячих

театр

У пілотному театральному проекті на Львівщині використовуватимуть аудіоскрипцію для незрячих глядачів. 

В театрах області започаткують пілотний проект, який передбачає забезпечити доступність для незрячих до більш повноцінного «перегляду» вистав сучасними технічними засобами, – про це повідомила ініціатор проекту, виконавчий директор Львівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка інвалідів-УСІ» Оксана Потимко, передає прес-служба Львівської ОДА.

“З цією метою буде використовуватись тифлокоментар (аудіодискрипція) – спеціальний коментар диктора, який дає змогу незрячим зрозуміти сюжет і розпізнати його героїв, незрячим будуть надаватися радіо навушниками. Працівник театру під час показу вистави доповнюватиме її озвученим коментарем про те, що відбувається поза діалогом головних героїв, описуючи сценографію, костюми тощо”, – зазначила О. Потимко.

За її словами, представники театрів висловили підтримку у реалізації проекту, досягнуто домовленості щодо проведення тренінгів за участі тифлопсихолога для кількох працівників від театру.

На території області діє 9 професійних театрів у репертуарі яких понад 400 вистав. Щороку вони здійснюють показ 2 700 вистав, які переглядають 450 тисяч осіб. Вартість спеціального обладнання (радіо-гід для 20 осіб) складає близько 2 тисяч доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.