Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

яворівський полігон

Четвер, 22 січня 2015, 14:07

Навесні в Яворові американські фахівці вчитимуть нацгвардійців

яворівський полігон

В Україну прибуде група американських військових інструкторів, яка навчатиме чотири підрозділи Національної гвардії. 

Про це повідомляє видання Defense News, посилаючись на командувача сухопутними військами США в Європі генерал-лейтенанта Бена Ходжеса, котрий цього тижня відвідав Україну, передає Zaxid.net

Щоправда чисельність американської групи поки що не визначена. Відомо, однак, що інструктори проводитимуть свій вишкіл на Яворівському полігоні у Львівській області.

Навчання, за словами представниці Пентагону Ванесси Гіллман, проводитиметься в рамках ініціативи Держдепартаменту США «з надання допомоги Україні у зміцненні потенціалу її правоохоронних органів, підтримки внутрішньої безпеки та принципу верховенства закону».

Defense News повідомляє, що Ходжес під час свого візиту до Києва зустрівся з командувачем сухопутними військами України генерал-лейтенантом Анатолієм Пушняковим і виконувачем обов'язки командувача Національною гвардією Олександром Кривенком. Після цієї зустрічі Ходжес заявив, що він «вражений готовністю військового і цивільного керівництва до змін і реформ».

За даними видання, вишкіл фінансуватиметься зі створеного за рішенням Конгресу США Резервного фонду глобальної безпеки. Адміністрація президента Барака Обами звернулася з проханням виділити з цього фонду кошти в 2015 фінансовому році на навчання та оснащення дружніх збройних сил у всьому світі.

Крім військових інструкторів Вашингтон починає постачати уряду в Києві важку військову техніку, повідомило видання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.