Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пенсія

vkurse.ua

П'ятниця, 23 січня 2015, 11:13

Уряд збільшив розмір пенсії сім'ям загиблих на Майдані до 8,5 тис. грн.

пенсія

Заступник Міністра соціальної політики України Віталій Мущинін сьогодні, під час брифінгу у Кабінеті Міністрів України повідомив, що Уряд збільшив розмір пенсії сім'ям загиблих на майдані до 8,5 тис. грн.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Він зазначив, що згідно з пунктом 4 постанови Кабінету Міністрів України від 28.03.2014 за No76 Мінсоцполітики затверджено за погодженням з МОЗ, МВС та Міноборони список осіб, члени сімей яких мають право на отримання одноразової грошової допомоги. Так, до списку осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту, включено 100 осіб.

Він також повідомив, що станом на сьогодні, 22 січня 2015 року, таку допомогу вже перераховано 97 уповноваженим членам сімей загиблих осіб на загальну суму 11 814,6 тис. гривень.

Щодо доплати до пенсії у зв’язку з втратою годувальника непрацездатним членам сімей, то станом на 22 січня 2015 року право на таку доплату до пенсії мають 113 членів сімей 64 загиблих осіб. Всім їм призначено та виплачується доплата до пенсії у зв’язку із втратою годувальника.

За його словами, зараз законодавчо врегульовано питання щодо пенсійної виплати (доплата +пенсія). Вона призначається на всіх непрацездатних членів сім’ї, які мають право на пенсійну виплату у зв’язку із втратою годувальника. Доплата до пенсії у зв’язку із втратою годувальника встановлюється в залежності від кількості непрацездатних членів сімей:

-на одного непрацездатного члена сім’ї - 5000 грн,

-на двох непрацездатних членів сім’ї -6500 грн ,

-на троє і більше непрацездатних членів сім’ї - 8500 грн”.

Було зазначено, що Постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014р. за No324 затверджено Порядок виплати одноразової грошової допомоги особам, які отримали тяжкі тілесні ушкодження під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013року по 21 лютого 2014 року.

Грошова допомога надається у 50-кратному розмірі прожитого мінімуму (60900грн.), встановленого для працездатних осіб на час її виплати.

Заступник Міністра проінформував дані щодо затвердженого списку з 77 осіб, які отримали тяжкі тілесні ушкодження, згідно наказу МОЗ та виділені 2862,3 тис. грн. на виплату 47 постраждалим.

Заступник Міністра повідомив, що 17 січня ц.р. Мінсоцполітики звернулось до Кабінету Міністрів України щодо надання доручення Мінекономрозвитку про виділення 1827 тис. гривень для здійснення виплат ще 30 постраждалим особам.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.