Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

голокост

tyzhden.ua

П'ятниця, 23 січня 2015, 14:18

Пам'ять жертв Голокосту вшанують у Львові

голокост

Департамент культури, національностей та релігій Львівської ОДА інформує про вшанування у Львові 27 січня жертв Голокосту

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, в 11:00 годині відбудеться жалобний мітинг та міжконфесійний спільний молебен біля пам’ятника жертвам Львівського гетто та в «Долині смерті» на території колишнього Янівського концтабору.

О 13.30 - круглий стіл «Пам’ятати минуле заради майбутнього» в Центрі міської історії Центрально-Східної Європи.

О 19.00 - пам’ятний концерт-реквієм у Львівській обласній філармонії.

Організатори заходів:

- Міжнародний центр «Голокост» ім. доктора А. Шварца.

- Львівська обласна благодійна організація “Бней-Бріт “Леополіс” ім. Е. Домбергера

- Всеукраїнський єврейський благодійний фонд «Хесед-Ар’є» за сприяння Львівської обласної державної адміністрації та Почесного консульства Держави Ізраїль у Львові.

Довідка:

За ініціативою Ізраїлю, США та інших держав 1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй прийняла резолюцію, в якій постановила, що 27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту буде відзначатися щорічно.

Саме цей день був обраний днем пам'яті, тому що 27 січня 1945 р. війська Радянської Армії звільнили перший, найбільший з німецьких концтаборів Аушвіц (Освенцим), розташований за 70 кілометрів від Кракова.

У гітлерівських таборах було знищено понад 6 мільйонів євреїв, мільйони представників інших національностей. Загиблі у печах Освенцима були нашими співвітчизниками, вважали Україну своєю Батьківщиною, творили її матеріальне та культурне багатство.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.