Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гривні

finance.obozrevatel.com

П'ятниця, 23 січня 2015, 14:35

Львівські вчителі та медики сьогодні без зарплати, бо в Києві не встановили порядку передачі субвенції, – Іщук

гривні

Бюджетним комітет ВРУ на сьогодні немає офіційно затвердженого порядку про перерахування та використання освітньої та медичної субвенцій. Це питання буде розглядатися бюджетним комітетом ВРУ в середу, 28 січня.

Про це повідомив директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук, передає прес-служба Львівської міської ради.

Якщо торік виплати здійснювались із міського бюджету, то цьогоріч, у зв’язку зі змінами у Бюджетному Кодексі Україні, всі вони йдуть за рахунок освітньої та медичної державних субвенцій.

«З цього року при прийнятті бюджету – нова специфіка: повністю змінилися правила гри. Якщо торік ми з міського бюджету прямо платили заробітну плату цим категоріям працівників, то із 2015 року, у зв’язку зі змінами до Бюджетного Кодексу, всі ці виплати йдуть за рахунок субвенцій: освітньої та медичної. Ці гроші держава нам перераховує в бюджет на окремий рахунок і ми одразу повинні віддати їх на утримання шкіл та закладів освіти, у тому числі і в першу чергу – на заробітну плату.

Очевидно, так сталося, і так стається завжди, коли впроваджується щось нове, на перших етапах виникли певні проблеми. На сьогодні гроші від держави на наш рахунок міського бюджету не надійшли. Ми зв’язались із бюджетним комітетом ВРУ. Як нам повідомили, на сьогодні немає офіційно затвердженого порядку про перерахування та використання цих субвенцій. Це питання буде розглядатися бюджетним комітетом ВРУ в середу. За останніх 20 років я такої ситуації не пам’ятаю, щоб ми вже декілька днів не могли виплатити заробітну плату цим категоріям. Наголошую, що садочки отримали заробітну плату, бо вона з нашого бюджету», – зазначив Олег Іщук.

Нагадаємо, працівники шкіл міста та працівники закладів охорони здоров’я Львова станом на 23 січня не можуть своєчасно отримати заробітну плату за першу половину січня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.