Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Верховна Рада

orbita.dn.ua

Четвер, 5 лютого 2015, 18:11

ВРУ заборонила транслювати російські фільми, зняті після 1 січня минулого року

Верховна Рада

Верховна Рада України заборонила трансляцію фільмів російського виробництва, знятих після 1 січня 2014 року.

За відповідний законопроект №1317 проголосували 259 депутатів, повідомляє Українська Правда.

В документі було враховано кілька поправок.

"В Україні забороняється розповсюдження і публічне демонстрування фільмів, вироблених фізичними та юридичними особами Російської Федерації, а також фільмів, що пропагують (включаючи подання позитивної інформації) діяльність правоохоронних органів, збройних сил, інших військових чи силових формувань Російської Федерації або їх окремих представників, та фільмів, сюжет яких прямо чи опосередковано пов'язаний із діяльністю зазначених органів чи формувань", - сказано в законі.

Ця заборона не поширюється на фільми, які були вироблені до 1 січня 2014 року.

Поширення таких фільмів каратиметься штрафом в сумі від 10 до 50 мінімальних заробітних плат за кожен показ або випадок розповсюдження, який буде відраховуватися в державний бюджет.

Закон вступить в силу через два місяці після опублікування.

Як зазначив голова комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький:

"Це робиться для того, щоб телеканали мали змогу закупити телесеріали іноземного виробництва, не країни-агресора і почати виробництво українських серіалів".

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав постанову Уряду України "Про зупинення дії окремих положень Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.