Голова Дрогобицької РДА порадив депутату облради від «Свободи» повернути награбоване майно громаді

Четвер, 21 червня 2012, 11:40

Голова Дрогобицької РДА Михайло Сендак порадив депутату облради від «Свободи» Михайлові Задорожньому повернути награбоване майно громаді.

«Особисто п. Задорожному я би порадив призупинити варварські дії, наклепи на владу. Замість цього – набратися мужності і віддати майно райспоживспілки (вкрадені магазини, тарні комбінати, хлібозаводи, ковбасні цехи) його реальним власникам – громаді району, на чиїх паях воно збудоване. Так само – фірму “Лівач”, яку очолює сімейний клан Задорожних. Тут треба назвати і магазини та бари, які незаконно віддаються в оренду: в центрі Дрогобича родині по 4 грн. за м. кв., а в гірських селах – по 24-28 грн.. Хай розкаже пан депутат громаді, як так могло статися!», - заявив Михайло Сендак, коментуючи участь Задорожнього в організації пікету, що відбувся 18 червня біля Дрогобицької РДА.

Михайло Сендак також наголосив, що особисто прослідкує за вирішенням питання надання допомоги мешканцям. Що постраждали внаслідок буревію 9 червня. А от такі депутати, як Задорожній, і політичні сили, котрі він представляє, насправді реально нічого не роблять задля цього.

«В черговий раз прикро, що деякі політики, окремі політичні сили не гребують навіть людською бідою, щоби себе розрекламувати. У свій перший після стихії приїзд до Волощі 9 червня та під час засідання спільної з областю комісії з надзвичайних ситуацій я сказав, що ніхто не буде забутий, допомога дійде до кожної сім’ї, збитки будуть компенсовані за рахунок районного, обласного бюджетів і державних коштів. Думаю, що мешканці сіл, місцева влада, депутати вже сьогодні зрозуміли, чим займається районна і обласна влада, і хто для них робить реальну справу». – наголосив Сендак.

За інформацією управління праці та соціального захисту населення Дрогобицької РДА, вчора розпочалася виплата матеріальних допомог постраждалим від стихійного лиха мешканцям з коштів, які надійшли з обласного бюджету. Так, по 1 тис. грн. отримають 234 домогосподарства з Волощі та 107 - на території Грушівської сільської ради, по 750 грн. відповідно 59 та 10 домогосподарств, по 500 грн. - 26 та 3 постраждалі сім'ї. Загальна сума виплат - 407 250 грн.

Нагадаємо, у Дрогобицькому районі внаслідок негоди 9 червня постраждало 552 приватних господарства на суму 3 млн. 338 тис. грн.

Депутат Львівської облради Михайлло Задорожний раніше був членом ВО "Батьківщина", а ще перед тим був членом СДПУ(о). Свого часу працював головою правління Дрогобицької райспоживспілки.  

Мітки: дрогобицька рда, Ігор Жданов, негода