Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

паспорт громадянина України

public.od.ua

Четвер, 19 лютого 2015, 12:22

Втрачений паспорт відновлюють за місяць

паспорт громадянина України

Термін надання послуги з відновлення втрачено паспорта громадянина України становить 30 днів, в разі додаткової перевірки - 2 місяці.

«Якщо ви загубили паспорт громадянина України, перш за все, слід звернутись у міграційну службу за місцем реєстрації проживання або фактичного перебування», - повідомляє речник  Світлана Хитрова.

Заяву про втрату паспорта громадяни пишуть безпосередньо у міграційному підрозділі (у разі звернення не за місцем реєстрації). До заяви долучають 2 або 3 фотографії 3,5 на 4,5 см, платіжний документ про сплату державного мита (34 грн.) або документ, що підтверджує про звільнення від сплати держмита (ст. 4 Декрету  Кабінету Міністрів України  від 21.01.1993 № 7-93 «Про державне мито»).

Протягом часу оформлення нового паспорта, громадянин користується тимчасовим посвідчення, що підтверджує особу. Відповідне посвідчення видає міграційний підрозділ.

ГУ ДМС у Львівській області нагадує, що проживання без паспорта або з недійсним паспортом, або проживання без реєстрації тягне за собою попередження або накладання штрафу (від 17 до 51 грн.). Таке саме покарання передбачено й для тих, хто умисно зіпсував документ або недбало зберігав його, що й спричинило втрату документа.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.