Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

службові собаки

nauka.in.ua

Четвер, 19 лютого 2015, 13:29

Торік службові собаки допомогли розкрити понад 600 злочинів

службові собаки

Протягом 2014 році правоохоронці Львівщини залучали службових собак до  розкриття майже 2-х тисяч злочинів, з них - 619 злочинів були розкриті за допомогою чотирилапих.  

Розкриття 14 вбивств, 16 згвалтувань, 47 випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень, 80 розбоїв та пограбувань, а також 397 крадіжок на території Львова та області відбулося за допомогою службових собак, - про це повідомляє прес-служба ГУ УМВСУ у Львівській області.

Окрім того, службові собаки допомогли розшукати більше десяти кілограмів наркотичних засобів: макової соломки, амфетаміну, трамадолу та тропікаміду.

«Усього в органах внутрішніх справ Львівщини службу несуть 28 собак. З них п'ятнадцять – у кінологічному центрі при ГУМВС України у Львівській області, по п’ять  - у патрульно-постовій службі та у міськрайвідділах міліції Львова та області, дві – у спеціальному підрозділі міліції та одна – у транспортній міліції. Службові собаки мають свої спеціальності – розшук, патрулювання, пошук людей, зброї та вибухових пристроїв, а також пошук наркотиків. Є навіть спеціальний собака, навчений знешкоджувати терористів», - розповів начальник кінологічного центру ГУМВС України у Львівській області підполковник міліції Віктор Світуха.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.