Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

квартири

Понеділок, 23 лютого 2015, 13:19

Учасники АТО зі Львівщини зможуть отримати доступне житло

квартири

Сьогодні у Львові презентували одну з альтернатив забезпечення доступним житлом учасників АТО та членів їх сімей.

Про неї на прес-конференції розповів автор, розробник та керівник Програми забезпечення житлом учасників АТО та членів їхніх сімей житлом, голова ГО «Доступне житло Львівщини», Іван Росоловський.

Програма забезпечення житлом ГО «Доступне житло Львівщини» полягає у тому, що учаники АТО та їх сім'ї об'єднуються в товариство. Держава виділяє їм земельну ділянку для багатоквартирної забулови. Товариство звільняється від сплати інвестиційного внеску. Доступна вартість житла можлива за умови підведяння усіх комунікацій до будинку.

За ціює програмою однокімнатна квартира на околицях міста площею до 30 м. кв. обійдеться учаснику АТО в 3,5 тис. доларів, тобто лише 30% від ринкової вартості.

Організари наголосили, що програма не є державною, проте, і не коменрційна також. Вона розрахована виключно на покращення житлових умов учасників АТО.

Програма є альтернативною з кількох сторін: земельна ділянка виділена для багатоповерхової забудови значно менша аніж у випадку якби її виділяли для кожного мешканця окремо. Тому це дає можливість отримати клапоть в кращому місці  та за менших клопот.

Також виникає проблема, як розпорядитись ділянкою, провести комунікації та індивідуальну забудову. На це не у всіх вистачить коштів.

Ще забудовнику доведеться обминути не одні бюрократичні тенета.

Покищо з боку влади жодних клопотань з приводу забезпеченя житлом учасників бойових дій на Сході країні не було.

За словами Нелі Васюти, дружини учасника АТО, ні Львівські міськрада, ні обларада, ані збройні сили не цікавились в яких умовах проживає її родина.

Також жінку турбує доля виплат сім'ям загиблих та постаждалих, адже з інфляцією, гроші можуть перетворитись бувально на папірці. На її думку, схожий вклад в нерухомість є виправданою витратою.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.