Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

корупція

vkurse.ua

П'ятниця, 27 лютого 2015, 17:23

Правоохоронців просять зупинити незаконне вилучення земель Рава-Руського лісництва

корупція

Громадська організація «Варта лісу» звернулась до правоохоронних органів з вимогою зупинити незаконне вилучення близько 226 га земель ДП «Рава-Руське лісове господарство» з метою їх подальшої безоплатної приватизації, в тому числі ніби-то учасниками АТО.

Про це повідомили активісти ГО «Варта лісу».

Юристи організації встановили, що колишній керівник лісництва А. Савченко ініціював та розпочав реалізацію незаконної схеми, результатом якої мало стати незаконне вибуття лісових ділянок з користування ДП «Рава-Руське лісове господарство» в приватну власність зацікавлених осіб.

«Схема полягала у:
1) зменшенні площ земельних ділянок ДП «Рава-Руське лісове господарство» на етапі оформлення документів підприємства на право користування земельними ділянками та вибуття цих ділянок з користування підприємства;
2) включенні вибувших з володіння підприємства лісових земельних ділянок в розпорядження сільських (селищних) рад;
3) передачі земельних ділянок в приватну власність заінтересованих осіб під виглядом їх безоплатної приватизації громадянами України (в тому числі починаючи з літа 2014 року – приватизації «ніби-то» учасниками антитерористичної операції на сході України)», - сказано у повідомленні.

"Савченко на етапі виготовлення документації на земельні ділянки мав намір приховати близько 226 га лісових земель підприємства з метою наступного їх розподілу з наближеними особами під виглядом безоплатної приватизації земель сільськими та селищними радами ніби-то учасникам АТО», - стверджують активісти.

«Для реалізації своїх намірів Савченко А.А. у червні 2013 року затвердив завдання на виготовлення технічної документації щодо лісових угідь на території Шклівськох селищної ради площею 1294 га., та на території Старичівської сільської ради площею 1177,7 га.

В подальшому, 11 липня 2013 року Савченко А.А. від імені ДП «Рава-Руське лісове господарство» підписав Акти встановлення та узгодження зовнішніх меж земельної ділянки ДП «Рава-Руське лісове господарство», згідно яких площа земельних ділянок підприємства становила 1294 га. на території Шклівської селищної ради та 1177,7 га. на території Старичівської сільської ради.

В той же час, згідно офіційної інформації, наявної у виписці з формі 6-зем, лісові землі ДП «Рава-Руське лісове господарство» становлять 1426,6 га (а не 1294,0 га.) на території Шклівської селищної ради, та 1271,7 га. (а не 1177,7 га.) на території Старичівської сільської ради», - зазначено у повідомленні. 

Розбіжність у документах виявило ГУ Держземагентства у Львівській області та відмовилось підготувати відповідний проект розпорядження голови обласної державної адміністрації з зазначеного питання, чим фактично заблокувало подальший процес оформлення документів підприємства на право користування земельними ділянками та вибуття цих ділянок з користування підприємства.

Активісти зазначають, що до реалізації цієї схеми розкрадання лісів можуть бути причетні не лише колишні, але й теперішні керівники обласної ланки державних лісогосподарських підприємств. Саме тому вони й просять правоохоронні органи перевірити наведені ними факти і встановити чи є в них ознаки корупційних діянь. 

                      

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.