На Львівщині обговорюватимуть плюси та мінуси децентралізації

П'ятниця, 6 березня 2015, 11:05

На Львівщині створять робочу групу на рівні облдержадміністрації та облради для напрацювання пропозицій та проведення заходів щодо децентралізації влади.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора під час наради з мерами міст, сільськими та селищними головами Львівщини було вирішено створити гобочу групу для напрацювання пропозицій та проведення заходів щодо децентралізації.

За словами голови Львівської ОДА Олега Синютки, в районах будуть створені аналогічні робочі групи, які підготують власні пропозиції. Відтак, ЛОДА та ЛОР готові узагальнити усі пропозиції та відправити їх у Верховну Раду.

А народні депутати від Львівщини – сформулювати відповідні зміни  до законодавства.

У рамках проведення реформ з децентралізації важливими на сьогодні є три речі. «По-перше – це фінансовий ресурс для місцевих громад, по-друге, територіальну реформу слід провести таким чином, щоб людина, що проживає у будь-якому селі чи місті отримувала належний рівень соціальних послуг. І нарешті, без децентралізації підвищення рівня життя населення не буде, і це слід усвідомити. Тому цей процес необхідно очолити», – резюмував Олег Синютка.

Мітки: децентралізація, ЛОДА, Олег Синютка