Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівський автотранспорт

Вівторок, 17 березня 2015, 16:52

Садовий наполягає на громадських слуханнях щодо обмеження проїзду пільговикам

львівський автотранспорт

Прокуратура визнала обмеження часу проїзду для пільговиків незаконним, відтак Садовий планує ще раз провести громадські слухання.

«У багатьох містах сьогодні ціна за проїзд вже – 6 грн, 5 грн. Ми тримаємо планку 3 грн. Щоб не робити різкого підвищення, ми обмежили час проїзду для пільговиків у автобусному транспорті. Але у трамваях і тролейбусах пільговики можуть нормально їздити.

Є альтернатива – підняти вартість проїзду для всіх, але люди не мають грошей. Тому зараз ми вираховуємо цю межу, доплату, але це буде приймати громада, будуть великі громадські слухання. Бо, з одної сторони, важливо, щоб транспорт якісно їздив, з іншого боку – щоб люди мали можливість заплатити, бо пенсії не зростають», – зазначив мер Львова Андрій Садовий, як повідомила ЛМР.

Нагадаємо, 10 березня виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті».

Відтак з 11 березня пільговим посвідченням у маршрутках можна користуватися лише з 10:00 до 16:00 год.

Львівська прокуратура оскаржила рішення виконкому міськради та визнала його протиправним.

Наразі працівники прокуратури подали позов до Львівського окружного адміністративного суду стосовно скасування обмеження на пільговий проїзд.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.