Садовий наполягає на громадських слуханнях щодо обмеження проїзду пільговикам

Вівторок, 17 березня 2015, 16:52

Прокуратура визнала обмеження часу проїзду для пільговиків незаконним, відтак Садовий планує ще раз провести громадські слухання.

«У багатьох містах сьогодні ціна за проїзд вже – 6 грн, 5 грн. Ми тримаємо планку 3 грн. Щоб не робити різкого підвищення, ми обмежили час проїзду для пільговиків у автобусному транспорті. Але у трамваях і тролейбусах пільговики можуть нормально їздити.

Є альтернатива – підняти вартість проїзду для всіх, але люди не мають грошей. Тому зараз ми вираховуємо цю межу, доплату, але це буде приймати громада, будуть великі громадські слухання. Бо, з одної сторони, важливо, щоб транспорт якісно їздив, з іншого боку – щоб люди мали можливість заплатити, бо пенсії не зростають», – зазначив мер Львова Андрій Садовий, як повідомила ЛМР.

Нагадаємо, 10 березня виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення «Про тимчасове встановлення часу дії посвідчень пільгових категорій пасажирів у міському автотранспорті».

Відтак з 11 березня пільговим посвідченням у маршрутках можна користуватися лише з 10:00 до 16:00 год.

Львівська прокуратура оскаржила рішення виконкому міськради та визнала його протиправним.

Наразі працівники прокуратури подали позов до Львівського окружного адміністративного суду стосовно скасування обмеження на пільговий проїзд.

Мітки: Андрій Садовий, виконком ЛМР, пільговики, пільгові перевезення, Прокуратура Львівської області