Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сквер на площі св.Юра

wikimapia.org

Четвер, 19 березня 2015, 14:38

Міськрада виділила кошти на пам’ятник Шептицькому

Сквер на площі св.Юра

Сьогодні на сесії міськради депутати затвердили «Програму відзначення 150-річчя з дня народження Митрополита Андрея Шептицького».

Про це повідомляє кореспондент «Варіантів».

З міського бюджету має бути віділено 30 млн грн на реконструкцію скверу на пл. Св. Юра, де встановлять пам'ятник.

Наразі у сквері, як повідомляє прес-служба міськради, розпочинається процес зрізки сухих дерев.

«Я переконаний, що цей пам’ятник буде збудований, що буде єдина правильна позиція. Відбувся публічний конкурс, відбулися громадські слухання. Є пропозиція зробити ще одні громадські слухання – будемо проводити. Пам’ятник буде», - повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. 

Нагадаємо, пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому має бути споруджений на місці скверу на пл. Св. Юра, а між пам’ятником та собором повинна бути облаштована площа. Конкурс на будівництва пам’ятника був проведений в 2010 році.

Однак в 2013 році міськрада провела ше один конкурс на ревіталізацію площі біля Св. Юра, яким передбачається знесення сверу задля будівництва пам’ятника. Проти цього виступила частина громадськості Львова.

5 березня у Львові відбулася акція протесту проти знищення скверу біля собору св. Юра.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.