Хворі на туберкульоз можуть залишитися без медичної допомоги

Четвер, 26 березня 2015, 15:12

Сьогодні, 26 березня, працівники обласної лікарні позалегеневого туберкульозу пікетували Львівську ОДА.

Працівники працівники обласної лікарні позалегеневого туберкульозу б'ють на спалах, через реорганізацію медичного закладу, через яку працівники лікані можуть алишитися без роботи, а хворі пацієнти – без належного лікування.

"У 2013 році Богатирьова прийняла закон про уплотнення туберкульозних лікарень. Така лікарня як наша, взагалі по Львівській області, а може і в цілій Україні є одна. Лікарня позалегеневого туберкульозу.  Зараз нас закривають і роблять реорганізацію. У нас з'єднують дитячий туберкульоз, той що в нас, плюс туберкульозні диспансери, все з'єднують у нас, людей скорочують та звільняють, нікому нічого не пояснюючи. А тут статистика б'є на сполох, що Україна по туберкульозу займає перші місця в Східній Європі" – коментує ситуацію молодша медсестра Леся Кіт.

Водночас, голова департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Богдан Чечотка, який вийшов до пікетуючих, запевнив працівників лікарні і журналістів, що жодних звільнень не планується.

А те, що відбувається наразі – просто скорочення ліжок у лікарні та переведення частини хворих на амбулаторне лікування, адже на меті – ефективна праця лікарів та медсестер, скорочення може торкнутися іншого персоналу, наприклад водіїв.

 

Мітки: Богдан Чечотка, відео, лікарі, лікарня, Львівська обласна лікарня позалегеневого туберкульозу, Львівська ОДА, туберкульоз