Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будинки

real-estate.lviv.ua

П'ятниця, 3 квітня 2015, 10:28

У Львові відшкодують затрати на енергозберігаючі заходи для ОСББ

будинки

Міська рада відшкодує частину кредитних коштів, витрачених на впровадження енергозберігаючих заходів у будинках ОСББ.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Для заохочення створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) та стимулювання впровадження енергозберігаючих заходів міськрада затвердила «Програму відшкодування частини кредитних коштів, отриманих ОСББ та ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження, реконструкції і модернізації багатоквартирних будинків у Львові на 2015-2018р.р».

Відтак, програмою передбачено відшкодування частини суми кредитних коштів (до 30% від розміру кредитних коштів, але не більше 100 тис грн.) отриманих ОСББ у банках на модернізацію та утеплення стін фасаду; модернізацію, реконструкцію і ремонт покрівель, дахового перекриття; реконструкцію, ремонт і модернізацію усіх інженерних мереж та обладнання в будинку; встановлення приладів погодного регулювання подачі теплоносія; утеплення під’їздів (встановлення та заміну вікон, вхідних дверей); модернізацію систем освітлення під`їздів; модернізацію систем вентиляції; встановлення обладнання з використання альтернативних до газу джерел енергії для потреб будинку; інші роботи з модернізації, ремонту і реконструкції багатоквартирного будинку.

Відшкодування з міського бюджету відбуватиметься після отримання ОСББ кредитних коштів та повного завершення робіт з термомодернізації будинку.

«Сьогодні всі починають усвідомлювати, що держава переходить до ринкових цін на енергетичні ресурси. Для того, щоб отримати можливість впроваджувати енергозберігаючі заходи у будинку, треба навчитися діяти спільно та приймати рішення разом із сусідами. Таку можливість з реалізації спільної відповідальності за будинок надає мешканцям об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», – зазначають у відділі супроводу ОСББ Львівської міської ради.

Нагадаємо, сьогодні ОСББ є готовим до впровадження заходів з термомодернізації, адже має статус окремої юридичної особи, печатку, банківський рахунок та здатне укладати цивільно-правові угоди. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.