Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

промисловість

school.xvatit.com

П'ятниця, 3 квітня 2015, 12:27

На Львівщині апробують модель з розвитку промисловості

промисловість

У Львівській ОДА презентували модель промислової політики України та її застосування для Львівщини.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Один зі законопроектів стосується енергомодернізації. Це дозволить зекономити приблизно 1 млрд м3 газу на рік та позбутися залежності від російського газу. Окрім того, це створює інвестиційний ринок і попит на енергоефективну продукцію", - зазначив голова комітету з питань промислової політики та підприємництва Верховної Ради України Віктор Галасюк.

За словами керівника комітету з питань промислової політики та підприємництва ВРУ, напрацьована модель промислового розвитку України узгоджується зі Стратегією-2020. Остання передбачає збільшення частки переробної промисловості у ВВП удвічі, підвищення продуктивності праці та зростання частки експорту саме готової продукції, а не сировинної.

"Потрібно залучати інвестиції в реальний сектор економіки, а не у фінансовий і торгівлю, як є зараз", - зазначив Віктор Галасюк.

Розвиток промисловості суттєво підвищить рівень добробуту населення, зменшить безробіття і створить нові робочі місця.

"Безробіття торкнулося сьогодні майже 2 млн. людей. Це одна з найбільших соціальних проблем для усіх регіонів України", - додав Віктор Галасюк.

Як зазначив Віктор Галасюк, у межах реалізації цієї моделі заплановано створити антикризовий економічний штаб, експортно-кредитну агенцію та ініціювати законопроект про Державний банк відбудови і розвитку.

"Львівщину ми розглядаємо як регіон, що повинен бути пілотним у втіленні ключових новацій цієї моделі. Адже це регіон, що має довіру інвесторів, є близьким до Європейського Союзу, має високоосвічених людей і бажання відбудувати промисловість", - повідомив Віктор Галасюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.