Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олег Іващук

Понеділок, 20 квітня 2015, 14:40

«Львівтеплоенерго» відібрало у боржників 10 квартир

Олег Іващук

Через несплату за теплопостачання за останні три роки ЛМКП «Львівтеплоенерго» відібрало у львів'ян 10 квартир.

«У випадку, якщо у мешканця є заборгованість, якщо вона складає більше 10 заробітних плат, то виконавча служба має право здійснювати стягнення у вигляді квартири боржника, якщо це дозволяє законодавство України», – зазначає начальник юридично претензійного відділу ЛМКП «Львівтеплоенерго» Олег Іващук.

Також ЛМКП «Львівтеплоенерго» отримало можливість подавати до суду мешканців міста через несплату заборгованості.

Всі мешканці, які мають борг більше двох тисяч гривень, без урахування поточного місяця, попадають у групу ризику, з якою працюють представники «Львівтеплоенерго».

«Спочатку мешканцям приходить лист про те, що у нього є заборгованість з вимогою сплатити борг протягом десяти днів. Після десяти днів надходить лист-претензія, де описується повторна вимога сплатити заборгованість та можливість подачі заяви до суду», – доповнює Олег Іващук.

Як запевнили представники підприємства, з кожним боржником буде проводитися індивідуальний підхід, зважаючи на обставини несплати боргу.

До юридичних осіб будуть задіяні штрафні санкції, пеня, можливе відключення централізованого опалення та гарячої води. Стягнення заборгованості у юридичних осіб буде здійснюватися шляхом арешту майна, та його продажу на привселюдних торгах.

Нагадаємо, що через заборгованість за теплопостачання мешканці Львова можуть залишитися влітку без гарячої води.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.