Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Броніслав Коморовський

emaidan.com.ua

Четвер, 23 квітня 2015, 12:01

Закон про УПА може ускладнити відносини Україна та Польщі

Броніслав Коморовський

Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що закон про визнання Української повстанської армії борцями за незалежність ускладнить польсько-українські стосунки.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Без діалогу не може бути примирення між Польщею та Україною. І у польського-українських відносинах попереду ще багато роботи. Біда цього закону в тому що він ускладнює польсько-український історичний діалог», – зазначив Броніслав Коморовський.

Група науковців із різних країн світу раніше закликала президента України Петра Порошенка і голову Верховної Ради Володимира Гройсмана не підписувати законопроекти про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті і про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів.

Нагадаємо, 9 квітня Верховна Рада ухвалила закон про визнання організацій, які боролись за незалежність України у ХХ столітті. До цього списку входить і Українська повстанська армія.

Того ж дня парламент затвердив закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів, заборонив їхню пропаганду і символіку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.