Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

комуністична символіка

dt.ua

П'ятниця, 24 квітня 2015, 10:32

Заборона на комуністичну символіку не поширюється на медалі

комуністична символіка

Верховна Рада скоротила перелік випадків, коли заборонено використовувати комуністичну символіку.

Про це повідомила Інтерфакс-Україна.

Вчора, 23 квітня, на засіданні Верховної Ради 233 депутати проголосували за внесення змін до закону "Про засудження комуністичного й націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їх пропаганди і символіки".

Згідно з пропонованими змінами, заборона не поширюється на випадки використання символіки комуністичного і тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму на документах державних органів і органів місцевого самоврядування (місцевих органів державної влади і управління), прийнятих або виданих до 1991 року; на документах, які видані закладами освіти і науки, підприємствами, установами, організаціями до 1991 року; в експозиціях музеїв, тематичних виставках, музейному фонді України, а також бібліотечних фондах на різних носіях інформації; у творах мистецтва, що з’явилися до набуття чинності цього закону.

Заборона також не поширюється на процес наукової діяльності; на оригінали бойових прапорів; на державні нагороди, ювілейні медалі й інші відзнаки, якими нагороджували осіб до 1991 року і впродовж 1991-2015 рр. у зв'язку з річницями подій періоду Другої світової війни.

Крім того, заборона не поширюється на надмогильні споруди, розташовані на території місць поховань; на приватні колекції та приватні архівні збори; а також на об'єкти антикварної торгівлі.

Заборона не поширюється на випадки використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму (за умови, що це не призводить до пропаганди злочинного характеру комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 рр., злочинного характеру націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму).

Нагадаємо, 9 квітня Верховна рада увічнила перемогу над нацизмом та заборонила використання комуністичної символіки.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.