Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ВІЛ-інфекція

vkurse.ua

Понеділок, 27 квітня 2015, 16:48

Цього року на Львівщині зареєстровано на 27 ВІЛ-інфікованих менше аніж минулоріч - 74 особи

ВІЛ-інфекція

Львівський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом у I кварталі 2015 року зареєстрував 74 особи з діагнозом ВІЛ-інфекції, а це на 27 осіб менше, аніж минулоріч.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

У  I кварталі 2015 року на Львівщині зареєстркували 74 ВІЛ-інфіковані особи, а у цьому ж періоді 2014 року було зареєстровано 101 ВІЛ-інфіковану особу, -сказано у повідомленні.

На Львівщині є території, де показник поширеності ВІЛ-інфекції значно перевищує середній по області. Це міста Червоноград, Борислав, Львів, Дрогобич, Стрий.

У Львівській області епідемія ВІЛ-інфекції сконцентрована у містах – 71,6% нових випадків ВІЛ-інфекції було зареєстровано серед міського населення.

Частка вперше зареєстрованих випадків ВІЛ-інфекції серед сільського населення зросла і склала 28,4%. 

 

За статистичними даними спостерігається тенденція до зростання частки випадків захворювань на ВІЛ-інфекцію у віковій групі 15-24 років. Це свідчить про наявність ризикованої поведінки серед молоді.

Аналіз шляхів передачі ВІЛ в залежності від статі показав, що у Львівській області чоловіки продовжують інфікуватися переважно при вживанні наркотичних речовин, а жінки – при статевих контактах з ВІЛ-позитивними чоловіками.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.