Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Санта-Барбара

tram.lviv.ua

Четвер, 30 квітня 2015, 09:28

Львів’яни хочуть сквер, а не ринок

Санта-Барбара

Мешканці Львова проти перенесення ринку «Санта-Барбара» на пр. Червоної Калини, 70.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора, 29 квітня, біля 4 поліклініки на пр. Червоної Калини, 70 відбулись громадські обговорення щодо рішення про перенесення ринку на перетин проспекту та вул. Скрипника.

Мешканці довколишніх будинків та працівники поліклініки виступили проти і хочуть бачити на цій ділянці сквер. Наразі розпочато збір підписів під відповідним зверненням до міськради.

«Ми сьогодні зібрали мешканців Сихівського району, які проживають неподалік від поліклініки, щоб почути їхню точку зору – чи може тут бути ринок. І більшість мешканців, які прийшли на ці обговорення, хочуть сквер, зону відпочинку, дитячий майданчик. Важливими на їхню думку близькість поліклініки, недотримані санітарні норми на ринку», – зазначила голова Сихівської райадміністрації Ірина Маруняк.

Проти перенесення ринку на пр. Червоної Калини, 70 і головний лікар 4 комунальної міської поліклініки Остап Місюра. На його думку, ринок тут створить дискомфорт для клієнтів медичного закладу, денне навантаження якого – близько 1,5 тис. осіб.

«Ми вважаємо, що біля поліклініки, яка обслуговує понад 140 тис людей, люди повинні мати якийсь простір навколо, аби могти спокійно звернутися до лікаря, заїхати з дитячими візочками чи то просто почекати своєї черги. Це нормальний, розумний, виважений підхід. Раніше ми уже писали колективне звернення до міського голови щодо недопущення тут будівництва такого об’єкту. Це чудовий, сучасний район, який має розвиватись за європейським зразком. Треба з розумінням ставитись до того, чи може бути ринок в центрі Сихова. Згідно з раніше розробленим генеральним планом, тут мав би бути сквер, і це було б цілком логічним архітектурним завершенням на нашу думку. Наша позиція в тому, що ми категорично проти розміщення тут ринкового комплексу», – зазначив Остап Місюра.

Нагадаємо, під час пленарного засідання сесії міськради депутати прийняли ухвалу щодо надання ЛКП «Муніципальна дружина» земельної ділянки орієнтовною площею 0,5 га на перехресті пр. Червоної Калини - Скрипника для перенесення ринку ТзОВ «Сихівська народна торгівля» з пр. Червоної Калини, 109.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.