Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

бджоли

vkurse.ua

Середа, 6 травня 2015, 11:03

В Україні бджоли опинились на межі вимирання

бджоли

Через отруєння агрохімікатами та пилком рапсу в Україні скорочується популяція бджіл.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики. 

Вчора, 5 травня, під час селекторної наради, яка пройшла під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Владислави Рутицької, обговорювалася ситуація, що може загрожувати експорту меду на міжнародні ринки та загалом розвитку бджільництва.

«Україна посідає одне з провідних місць в світі з експорту меду та розвитку галузі бджільництва. На сьогодні ми маємо серйозну проблему. Мова йде про випадки загибелі бджіл через отруєння агрохімікатами та пилком рапсу. Наразі виявлено випадки отруєння бджіл на Одещині, Миколаївщині, Житомирщині, Черкащині. Ми маємо чітко розуміти, що така ситуація – реальна загроза не тільки зупинці експорту меду, а й олії», – зазначила Рутицька.

Наразі в світі є великий попит на український мед та продукти бджільництва. Тому оперативне реагування на порушенні під час наради питання допоможуть Україні у збереженні лідерських позицій з виробництва меду.

За результатами наради було домовлено надіслати листи до заступників голів обласних адміністрацій з питань АПК щодо проведення превентивних робіт з отруєння бджіл пестицидами та агрохімікатами.

Також на нараді були присутні представники Мінагрополітики, директори департаментів АПК обласних державних адміністрацій, представники Держветфітослужби України, керівники Спілки пасічників та Інституту бджільництва.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.