Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ВІЛ-інфекція

vkurse.ua

Вівторок, 12 травня 2015, 14:04

У Львові наприкінці 2014 року було зареєстровано майже 3000 ВІЛ-інфікованих

ВІЛ-інфекція

У Львові наприкінці 2014 року було зареєстровано майже 3000 ВІЛ-інфікованих. Відтак, у Львові запустять благодійний проект, аби інформувати медичних працівників про репродуктивні права і можливості людей, що живуть з ВІЛ - інфекцією.

Про це сьогодні, 12 травня, у Львові на прес-конференції повідомили фонд САЛЮС у співпраці із благодійним фондом "Здоров`я жінки і планування сім`ї".

Проект втілюється спільно із Львівським обласним центром з профілактики та боротьби зі СНІДом.

За офіційними даними станом на 1 січня 2015 року в області на обліку перебуває 2730 ВІЛ - інфікованих осіб, з яких 284 дитини.

У 2014 році взято на облік 125 дітей, які народжені від ВІЛ - інфікованих матерів. У двох малюків, які народилися у ВІЛ - інфікованих жінок, ВІЛ - інфекція підтвердилась.

Фахівці зазначають, що Східна та Південна області України є найбільш проблематичними в Україні щодо ВІЛ-інфікованих.

"Наприкінці 2014 року було зареєстровано майже 3000 ВІЛ-інфікованих, нас дуже турбує поширення ВІЛу на території України, адже ситуація ускладнюється" - повідомила головний лікар Львівського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Мар`яна Служинська.

Наведені дані демонструють високу ймовірність того, що у ВІЛ - інфікованих та дискордантних пар (в яких один із партнерів має ВІЛ - позитивний статус, а другий - ВІЛ - негативний) можуть народжуватися цілком здорові діти. 

У 2013 році всеукраїнська мережа ЛЖВ провела дослідження "Індекс стигми", яке показало,що ВІЛ - позитивні люди часто зустрічаються із негативним ставленням медичних працівників до бажаної і планованої вагітності.

"Обстеження є безкоштовним, анонімним та конфіденційним. Ми зацікавлені в тому, щоб люди приходили і обстежувались, аби змогли надати допомогу на ранніх стадіях ВІЛу" - наголосила керівник проекту САЛЮС Олена Ковальчук

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.