Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівтеплоенерго

Вівторок, 19 травня 2015, 16:13

Якщо львів'яни не сплатять борги, місто залишиться без гарячої води

Львівтеплоенерго

"Львівтеплоенерго" вимагає від львівських боржників сплатити 84,5 млн грн боргу за спожиту теплоенергію – місто залишиться без гарячої води.

Про це сьогодні, 19 травня, кореспонденту Варіантів повідомили тепловики на прес-конференції.

За словами тепловиків, значна частина фізичних і юридичних осіб значно заборгували за послуги з теплопостачання. Практично кожному з них, зокрема юридичним особам, рішенням суду оголошено сплатити заборгованість.

Загальна заборгованість усіх споживачів ЛМКП "Львівтеплоенерго", станом на 15 травня, – 118 млн. 46 тис. грн. З них борг населення – 84, 5 млн. грн., інші споживачі – 10 млн. грн., бюджет – 23,3 млн. грн.

"Згідно з законодавством, заборгованість дає підстави відключити від теплопостачання споживачів-боржників. Однак, сподіваємось на розуміння споживачів, які мають заборгованість. Сьогодні їхня оплата за тепло – це наша оплата за газ. Тому, закликаємо львів'ян відповідально ставитися до своїх зобов`язань і погашати накопичену заборгованість. Від рівня розрахунку за теплопостачання залежить наша платоспроможність перед газовиками, а відповідно і можливість подавати гарячу воду усім споживачам", - розповідають у "Львівтеплоенерго".

Тепловики наполягають, аби боржники оплатили свої рахунки за спожиту теплоенергію, адже місто може залишитись без гарчої води.

"Ми масово подаєм позовні заяви в суд аби стягнути з мешканців борги. Лише за минулий місяць було надано 1000 таких заяв", - розповідає начальник служби обліку і збуту теплової енергії ЛМКП "Львівтеплоенерго" Галина Пакулець.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.