Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

змагання

Середа, 20 травня 2015, 10:08

У Львові стартувала олімпіада для атлетів з вадами розумового розвитку

змагання

«Південний-EXPO» прийняв ігри Спеціальної Олімпіади для атлетів з вадами розумового розвитку.

ІІ відкриті ігри олімпіади пройшли 14-17 травня у Львові у приміщенні виставкового центру «Південний-EXPO» (вул. Щирецька, 36).

Особливі спортсмени змагалися у п'яти видах спорту: футбол, настільний теніс, плавання, об'єднаний баскетбол та флорбол.  Участь у змаганнях взяло близько 300 спортсменів з 15 областей України та країн Європи (Польща, Литва, Латвія, Естонія, Румунія, Данія). Відбіркові запливи спортсменів відбулися у нововідкритому 25-метровому плавальному басейні "Три стихії", що на "Південному", натомість фінальні запливи пройшли у спорткомплексі "Спортлайф".

Змагання з міні-футболу прийняв спортивний комплекс "Олімпік", що на території ТВК "Південний".

За словами організатора змагань, керівника проекту «Спеціальна Олімпіада – Львів» Андрія Породко, це унікальні як для Львова, так і для України змагання, адже вони відбуваються на високому рівні і об’єднують велику кількість особливих молодих атлетів.

Організатор заходу – ГО «Самі» за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міськради.

Нагадаємо, що перші SO Open Games in Lviv пройшли 3-5 жовтня 2014 року. Участь в них взяли 250 атлетів з вадами розумового розвитку з 12 областей України та Польщі. До участі запрошуються діти та молодь з вадами розумового розвитку (вихованці шкіл-інтернатів, члени організацій інвалідів і т.д.), яким виповнилося 14 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.