Екологічна комісія Львівської ОДА надасть фірмам Медведчука та Козака в користування надра

Четвер, 21 травня 2015, 09:53

Екологічна комісія Львівської облради запропонує на розгляд сесії обласної ради 17 питань щодо погодження спеціальних дозволів підприємствам на користування надрами. 

Про це вчора, 20 травня, на прес-конференції повідомив голова комісії Олексій Балицький.

Товариству з обмеженою відповідальністю "Керамбуд" пропонується віддати гірничий відвід в Яворівському районі загальною площею 27,7 га в користування до 17 липня 2034 року з метою видобування пісків, придатних після збагачення для виготовлення штукатурних розчинів для опоряджувального шару.

Також комісія підтримує погодження товариству з обмеженою відповідальністю "Бетонбуд" отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки Ряснянського родовища підземних вод, яке розміщене на території Львова.

Всього на сесії розглянуть 17 питань щодо погодження спецдозволів на користування надрами.

Як раніше повідомляли ЗМІ, засновником ТОВ «Керамбуд» є ТОВ «Експонент», яке належить Богданові Козаку та Сергію Медведчуку, екс-голові ДПА у Львівській області, брату Віктора Медведчука, який очолював адміністрацію Леоніда Кучми. Богдан Козак є братом народного депутата від «Опозиційного блоку», відомого митника та податківця Тараса Козака

Мітки: екологічна комісія, екологія, Козак, Львівська ОДА, Львівщина, Медведчук