Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

zn.ua

П'ятниця, 22 травня 2015, 13:28

ЄС виділив Україні 1,8 млрд. євро

Євросоюз

Сьогодні Україна та Євросоюз підписали меморандум про фінансову допомогу в 1,8 млрд. євро.

Про це повідомляє Euplus.info.

22 травня у Ризі в рамках саміту «Східного партнерства» віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, міністр фінансів України Наталія Яресько та голова Національного банку Вікторія Гонтарева підписали меморандум про фінансовову допомогу ЄС Україні.

Меморандум передбачає проведення Україною реформ в 6 ключових сферах: управління державними фінансами, належне управління і прозорість, бізнес-клімат, енергетика, соціальна безпека і фінансовий сектор.

«Допомогти Україні в досліджені світу і трансформації країни в сучасну, стабільну і процвітаючу економіку – одне з важливих завдань, що стоять перед Європою сьогодні», - заявив Валдіс Домбровскіс.

У додатку до меморандуму містяться заходи з реалізації політики структурних реформ, які належить зробити українському уряду. Серед них – представити проект бюджету на 2016 рік у середині вересня, поліпшити боротьбу з ухилянням від сплати податків.

Крім того, документом передбачено створення Національного антикорупційного бюро, спеціального антикорупційного бюро прокуратури та Національного агентства по запобіганню корупції, прийняти новий закон про державних службовців, посилити незалежність Національної комісії регулювання енергетики і комунальних послуг.

Україні також слід створити електронну систему виявлення активів державних чиновників.

Макрофінансова допомога надаватиметься трьома траншами: перші два будуть виплачені до кінця 2015 року, третій – на початку 2016 року.

У рамках перших двох програм Україна уже отримала 1,61 млрд. євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.