Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

податки на нерухомість

karpatskijobjektiv.com

Понеділок, 25 травня 2015, 14:07

До 1 липня українці отримають платіжки з податку на нерухомість

податки на нерухомість

Платіжки з податку на нерухомість до 1 липня повинні отримати всі українці, відтак, за кожен зайвий метр доведеться заплатити більше 12-ти гривень.

Про це повідомляє сайт delo.ua .

Власники магазинів, готелів, бізнес-центрів та інших нежитлових приміщень у цьому році востаннє звільняються від сплати податку. На наступний рік доведеться заплатити за кожен квадратний метр.

Не все майно українців занесено в електронну базу держреєстру, тому платіжка може і не прийти. У Фіскальній службі кажуть, що радіти не варто.

Аби не отримати величезний платіж після того, як вас до реєстру таки внесуть, потрібно самостійно подбати про внесення своїх даних у базу.

"Я б не радив, скажімо так, ухилятися, а подавати цю інформацію, з часом ми все одно отримаємо таку інформацію, тоді доведеться нараховувати податок за попередні роки, а цю суму складно буде оплатити. Штрафні санкції виникають на рівному місці", - сказав Юрій Тимощук, начальник відділу адміністрування майнових податків Державної фіскальної служби України.

"Ви оплачуєте податок за місцем своєї реєстрації - це одна з можливостей зменшити податок, перереєструвавшись в той район, який вам цікавий, а другий момент - це дарувати, переоформляти нерухомість іншим способом на інших членів своєї сім'ї", - зазначила Світлана Бовсуновська, експерт ринку нерухомості.

Експерт побоюється, що люди масово будуть домовлятися з місцевими чиновниками, щоб не платити податок взагалі. Наприклад, реєструвати нерухомість як аварійну або нежитлову, адже вона коштує дешевше.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.