Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

dt.ua

П'ятниця, 29 травня 2015, 10:39

Євросоюз розселятиме біженців з Сходу

біженці

Нелегальних мігрантів з Африки розселять у країнах Євросоюзу.

Про це повідомляє Euronews.

В Італії та Греції накопичилося 40 тис мігрантів, які перепливли Середземне море з 15 квітня. В основному це вихідці з Сирії та Еритреї. Раніше Брюссель оголосив про плани переселити їх протягом двох років углиб Євросоюзу.

Найбільше біженців візьмуть Німеччина, Франція, Іспанія та Польща. 5 країн ЄС, у тому числі Великобританія, вирішили в цьому не брати участь.

"Запропонований механізм переселення дозволяє зняти частину тягаря з Італії та Греції і справедливо розподілити його між іншими країнами ЄС, які запрошені внести в це свій внесок", - пояснив єврокомісар з міграції Дімітріс Аврамопулос.

За словами представника Європейської ради у справах біженців та вигнанців Аспасії Пападопулу, багато чого доведеться зробити й тим країнам, звідки інші забиратимуть мігрантів – Італії та Греції.

"З них не повинна знімається відповідальність за те, щоб приймати, допомагати і захищати. 40 тис прибулих - це далеко не все для Італії та Греції. Попереду літо, і прибудуть ще тисячі людей", - розповіла Аспасія Пападопулу.

План Євросоюзу по боротьбі з нелегальною міграцією передбачає також виведення з ладу плавзасобів, на яких контрабандисти переправляють біженців. Відвідавши Брюссель Генеральний секретар ООН Пан Гі Мін висловився проти наміру ЄС застосовувати при цьому свої військово-морські сили.

"Збираючись знищувати ці човни, подумайте, що в кінцевому підсумку ви можливо будете позбавляти людей навіть дуже обмежених засобів до існування", - повідомив Пан Гі Мін.

Керівник Об'єднаних націй заявив, що майже 1800 чоловік потонули з початку цього року, намагаючись дістатися до Європи. Це в 20 разів більше, ніж за той же період минулого року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.