Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

трамвай на Сихів

Четвер, 4 червня 2015, 17:41

Садовий їздитиме трамваєм на Сихів за 20 хвилин

трамвай на Сихів

Проект "Трамвай на Сихів" планують завершити до кінця 2015 року.

Сьогодні, 4 червня, відбувся брифінг щодо влаштування трамвайних рейок та бруківки на ділянці будівництва трамваю на Сихів.

За словами головного інженера компанії Onur, яка є виконавцем будівних робіт, Олександра Добоні, наразі на об’єкті відбувається монтаж трамвайних плит, влаштування трамвайної рейки і замощення покладеної трамвайної рейки плиткою.

На сьогодні покладено біля 70% трамвайних плит, 35% колії та 20% плитки.

"Проект "Трамвай на Сихів" рухається вперед, сьогодні тут працює 220 людей, понад 40 одиниць техніки. Робота йде чітко за проектом. Буде зроблено 4 розворотні кільця: одне наприкінці пр. Червоної Калини, друге біля поліклініки, третє – на вул. Угорській і четверте – на вул. Свенціцького, де колись закінчувалась "четвірка".

Також дорога на вул. Свенціцького буде відремонтована, щоб вже нормальною швидкісною колією можна було добиратися тим мешканцям, які живуть на Сихові в центр міста. Якщо маршруткою сьогодні сихівчани витрачають 40 хвилин, то трамваєм це буде орієнтовно 20 хвилин", – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Будівництво планують завершити до кінця поточного року. Вартість робіт з будівництва трамваю на Сихів по контракту складає 17, 805 млн. євро.

Нагадаємо, будівництво трамвайної лінії до житлового масиву "Сихів" було розпочато з 17 липня 2014 року.

Згідно з проектом будівництва, трамвайну колію на Сихів прокладають по вул. Стуса вздовж просп. Червоної Калини, до "Санта-Барбари".

Також в процесі будівництва заплановано замінити каналізаційний колектор на вул. Угорській.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.