Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

земельна ділянка

volynnews.com

Вівторок, 9 червня 2015, 11:45

На Львівщині великий попит на земельні ділянки

земельна ділянка

На Львівщині під час земельного аукціону вартість оренди ділянки зросла в 5 разів.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

На земельному аукціоні, що відбувся 5 червня у Львові, продано право оренди 4 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею 164 га.

Стартовий розмір річної орендної плати цих ділянок становив 98,8 тис. грн, в результаті торгів ціна оренди зросла вдвічі – до 200,6 тис. грн.

Найбільша динаміка вартості була зафіксована на земельну ділянку, розташовану на території Нововитківської сільської ради Радехівського району. У ході торгів вартість її річної оренди зросла в п’ять разів (з 12 до 59 тис. грн).

За результатами земельного аукціону переможці уклали середньострокові договори оренди земельних ділянок на 14 років. Всього, за період оренди земельних ділянок, до місцевих бюджетів надійде понад 2,8 млн грн.

"Земельні аукціони вчергове довели ефективність та виправданість витрат на їх організацію та проведення. Адже завдяки відкритій конкуренції збільшується ціна продажу прав оренди, прозорість у діяльності Держгеокадастру, залучаються додаткові кошти до місцевих бюджетів на користь громад", – зазначив в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Степан Ярмус.

Наступні земельні торги з продажу прав на оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення землевпорядною службою Львівщини заплановано провести 19 червня 2015 року.

Нагадаємо, начальника ГУ Держземагентства Львівщини Степана Ярмуса звільнили з посади та призначили заступником керівника Держгеокадастру у зв'язку з реорганізацією земельного агентства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.