Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

навчання НАТО

ukr.media

П'ятниця, 19 червня 2015, 09:38

У Польщі стартували військові навчання НАТО

навчання НАТО

У Польщі розпочалися військові навчання НАТО за участю 9 країн альянсу.

Про це повідомляє Euronews.com.

Загалом у навчаннях задіяно 2100 військовиків.

За перебігом навчань спостерігають генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та командувач об‘єднаними військами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав. Маневри також відвідали міністри оборони кількох країн.

Метою навчань є випробування готовності сил швидкого реагування "Вістря списа", що їх альянс створив у відповідь на можливу загрозу з боку Росії.

"Росію не можна оцінювати за її словами, її треба оцінювати за її вчинками. І ці вчинки за останні півтора року не дають нам приводу для оптимізму. Анексія Криму і дії Росії на сході України призвели до того, що східноєвропейські країни почали непокоїтись", – заявив міністр оборони Польщі.

Свої військові тренування одночасно з НАТО проводить і Росія. Триденні маневри відбуваються у Ростовській області та Краснодарському краї. У навчаннях задіяні 40 штурмовиків СУ-25, залучено півтисячі пілотів та фахівців наземних служб авіаційних військових частин.

На початку тижня президент РФ Володимир Путін заявив, що цього року 40 нових міжконтинентальних балістичних ракет поповнять ядерний арсенал Росії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.