Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ліс

lviv.mns.gov.ua

Понеділок, 22 червня 2015, 12:33

Працівники «Буського лісгоспу» привласнили понад 700 тис. грн

ліс

4 бухгалтери «Буського лісгоспу» з вересня 2012 по серпень 2013 року привласнили понад 700 тис. грн цього держпідприємства.

Про це повідомляють «Наші гроші. Львів».

Жовківський районний суд Львівської області звинуватив 4 бухгалтерів «Буського лісгоспу» у тому, що з вересня 2012 року по серпень 2013 року вони просили завідувача центрального складу і головного спеціаліста з охорони праці розписуватись у видаткових касових ордерах на видачу готівки з каси лісгоспу нібито для уникнення «понадліміту» (діяв ліміт залишку в касі 2 тис. грн).

Ці гроші, запевняли бухгалтери, на наступний же день будуть оприбутковані та повернуті назад в касу лісгоспу. Таким чином видано було понад 1,3 млн грн, утім у касу повернули лише 658,5 тис. грн.

«За версією обвинувачення, аби приховати зникнення решти (704,2 тис. грн) одна із бухгалтерів без первинних документів внесла недостовірні дані в журнал-ордер про нібито використання цих грошей на запасні частини. Другий бухгалтер внесла дані в журнал, що ці запчастини було отримано, а потім списали їх на виробництво. Працівники, на чиї імена виписували ордери на видачу грошей, стверджували, що коштів не отримували, лише підписували документи. Допомогти лісгоспу таким чином їх особисто переконунав директор», - йдеться у повідомленні.

Суд призначив 8 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна головному бухгалтеру, а 3 інших бухгалтерів отримали по 2 роки умовно. Окрім того, з усіх підсудних суд вирішив солідарно стягнути 704,2 тис. грн на користь ДП «Буське лісове господарство».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.