Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

схема поділу Львова

maisterniamista.org.ua

Понеділок, 22 червня 2015, 16:00

У Львові місто поділили на 39 мікрорайонів

схема поділу Львова

Інститут міста провів опитування та представив проект нового поділу Львова.

Про це повідомляє Майстерня міста.

Інститут міста представив свій проект «Зміцнення громад заради сталого розвитку міста» та оголосив початкові підсумки його підготовчого етапу — результати дослідження «Соціальний простір міста: потенціал до громадотворення». 

Проект проходитиме з 1 червня 2015 року по 31 грудня 2017 року. У великому опитуванні, яке тривало впродовж березня та квітня 2015 року, взяли участь 2 тис львів'ян.

"Однією з важливих цілей опитування було визначити мікрорайони міста, відповідно до уявлень самих мешканців цих локацій. Для цього використовували графічний метод: людині пропонували обвести на мапі свій район. У результаті отримали 2 000 районів різних конфігурацій, їх накладали один на інший та виводили усереднюючий варіант. Найменше розбіжностей щодо кордонів виявилось вздовж суцільної залізничної колії. Найбільше — в парках. Цікаво, що мешканці історичних кварталів асоціювали зі своїм районом і ділянки нової забудови, а жителі останньої проводили межу району по території новобудов", - йдеться у повідомленні. 

У результаті сформувалось 39 мікрорайонів Львова.

Також у результаті опитування стало відомо, що: люди більше ідентифікують себе з містом, ніж з районом; львів’яни вважають, що умови проживання в місті загалом кращі, ніж в їхньому адміністративному районі та мікрорайоні; у Львові мешканці почувають себе досить безпечно, втім, у своєму районі менш безпечно, ніж в місті загалом; найбільше працювати разом готові насамперед для вирішення проблеми будинку, менше — міста, і найменше — мікрорайону; більшість мешканців усвідомлюють себе громадськими активістами, проте велика частина також прагне не приймати рішення самостійно.

Наразі заплановано у кожному районі скласти перелік локальних проблем та план мрій. Для цього сформують команди активних громадян і паралельно проводитимуть дослідження щодо якості життя. У інституті міста планують виріщити одну невелику проблему кожного мікрорайону, на що плагнують витратити частково грантові, а часково кошти мешканців.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.