Новини

Економіка

продукти харчування

продукти харчування

brightwallpapers.com.ua

На Львівщині на 5,1% скоротилось виробництво м’яса

Понеділок, 22 червня 2015, 16:26

У січні-травні 2015 року на 5,1% скоротилось виробництво м’яса, порівняно з минулим роком.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

У січні-травні 2015 року в господарствах усіх категорій вироблено 58,1 тис.т м’яса, 216,5 тис.т молока, 231,7 млн. штук яєць. Проти січня-травня 2014 року виробництво м’яса скоротилось на 5,1%, молока – на 5,2%, а яєць – збільшилось на 0,8%.

Продукцію тваринництва виробляють, в основному, господарства населення. У січні-травні 2015 року питома вага продукції, виробленої господарствами населення, у загальному виробництві області становила: молока – 95,1%, яєць – 89,6%, м’яса – 47,2%.

У господарствах усіх категорій на 1 червня 2015 року, відносно 1 червня 2014 року, збільшилося поголів’я свиней та птиці усіх видів, але скоротилося поголів’я великої рогатої худоби, овець та кіз.

За розрахунками, на 1 червня 2015 року поголів’я свиней становило 389,8 тис. голів (на 12,1% більше відносно 1 червня 2014 року), птиці всіх видів – 9,6 млн. голів (на 4,3% більше). Поголів’я великої рогатої худоби склало 286,0 тис. голів (на 11,0% менше), у тому числі корів – 139,8 тис. голів (на 6,8% менше), овець та кіз – 51,6 тис. голів (на 5,5% менше).

У господарствах населення утримувалось 92,3% від загальної кількості великої рогатої худоби (у тому числі корів – 93,8%), овець і кіз – 90,3%, птиці – 64,7%, свиней – 48,8%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.