Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

біженці

Середа, 24 червня 2015, 10:15

Угорщина відмовилася приймати нелегальних мігрантів

біженці

Євросоюз вимагає від Угорщини пояснень у зв‘язку із призупиненням країною дії регламенту ЄС про біженців, так званий "Дублін-3". 

Про це повідомляє Euronews.com.

Ця угода дозволяє країнам ЄС висилати нелегальних мігрантів у державу, звідки вони прибули.

Угорський уряд скаржиться, що система прийому біженців в країні перевантажена і стикається із
найбільшим напливом нелегалів серед усіх країн ЄС.

“Це було дуже важко. Ми розпочали подорож із Салонік, з Греції. Пройшли 50 кілометрів, дійшли до Македонії і потім йшли ще сім днів. У Сербії трохи проїхали потягом. І ось ми у безпеці в Угорщині”, – розповідає біженець з Марокко.

Угорська поліція затримала понад 62 тис нелегалів, більшість з яких проникла через кордон із Сербією. А в уряді скаржаться, що частина країн-сусідів не виконує вимог Євросоюзу з дактилоскопічної реєстрації мігрантів та біженців. Оскільки така система функціонує в Угорщини, країна часто стає першим місцем реєстрації нелегалів в ЄС.

Нагадаємо, Угорщина планує побудувати на кордоні з Сербією огорожу, щоб відгородитися від нелегальних мігрантів. Раніше повідомлялося, що Європейська комісія має намір запропонувати державам-членам ЄС риймати біженців з Африки та Азії через систему квот. Разом з тим низка східноєвропейських країн – Угорщина, Словаччина та Естонія – налаштовані проти цієї ідеї.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.