Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

радіостанція

day.kiev.ua

Середа, 24 червня 2015, 10:54

Трансляція української музики в радіоефірі може збільшитися до 75%

радіостанція

Міністерство культури підготує законопроект про збільшення квот на трансляцію української музики в радіоефірі з 50% до 75%.

Про це повідомляє Кореспондент.net.

"Молоді музиканти повинні отримувати більше шансів для просування своєї творчості, зокрема, і в недержавному радіоефірі. Представники радіостанцій висловили готовність створити спільний проект для заохочення молодих українських виконавців", - заявив міністр культури В'ячеслав Кириленко.

У Міністерстві культури буде створено робочу групу за участю представників недержавних радіостанцій, яка вироблятиме проект змін до закону "Про телебачення і радіомовлення".

Нагадаємо, відповідно до чинного закону "Про телебачення і радіомовлення", захист інтересів і національної телерадіопродукції гарантується нормою про те, що в загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50 відсотків має становити національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів чи виконавців.

У 2011 році Верховна Рада знизила квоту національної телерадіопродукції до 25%, однак президент Віктор Янукович цей закон так і не підписав.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.