Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Євросоюз

espreso.tv

Четвер, 25 червня 2015, 09:43

Головна перешкода для вступу України до ЄС – корупція

Євросоюз

Згідно з опитуванням, більшість європейців вважають, що корупція – головна перешкода для України на шляху до Євросоюзу.

Про це повідомляє Euronews.com.

"Україна має побороти корупцію і бідність, а також позбутися олігархів" – саме ці три умови, на думку європейців, є найголовнішими, коли мова заходить про приєднання України до Євросоюзу у майбутньому.

Таке опитування у найнаселеніших країнах ЄС здійснив український Інститут світової політики. За даними цієї установи, 18% європейців асоціюють Україну з Росією. При цьому лише 0,25% респондентів вважають, що війна на Донбасі – привід відмовити Україні у європейській перспективі.

"Я не думаю, що вони асоціюють чи сприймають Україну як частину Росії, так як вони сприймали певний час тому. Я думаю, що це мається на увазі Росія в контексті того, що відбувається агресія. Це є логічною асоціацією з огляду на те, що ці питання більше висвітлювались у європейським медіа за минулий рік", – розповіла директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук.

Війна – найпоширеніша сьогодні асоціація із Україною для європейців (46% опитаних). Найскептичніші щодо вступу України до ЄС – французи, найбільш байдужі – британці.

"Тут треба шукати компенсатори: це успіхи країни, зокрема у реформах, просування погляду на українську історію, яка є частиною європейської історії. Усе це буде збільшувати відсоток людей, які будуть сприймати Україну як частину Європи не лише географічно, а й політично і історично", - повідомила Альона Гетьманчук.

Лише 1% європейців виступає проти приєднання України до Євросоюзу. При цьому третина (30%) вважає, що Україну варто прийняти до ЄС, щоб захистити її від нових зазіхань Росії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.