Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

продукти харчування

tsn.ua

П'ятниця, 26 червня 2015, 11:13

Росія продовжила заборону на імпорт продуктів з ЄС

продукти харчування

Москва на рік подовжила ембарго на імпорт продуктів харчування у відповідь на подовження санкцій ЄС проти Росії.

Про це повідомляє Euronews.com.

Президент Росії Володимир Путін видав указ про ембарго на імпорт продуктів харчування. На засіданні уряду в Росії зазначали, що це обмеження імпорту дасть поштовх розвитку аграрного сектору країни.

"Список не є "константою" і може змінюватися в залежності від низки причин, зокрема, того, як складатимуться наші відносини з європейськими партнерами та партнерами інших країн. Не ми починали це санкційне протистояння. І для того, щоб припинити його, потрібні спільні зусилля", – заявив прем‘єр-міністр Дмитрій Медведєв.

Санкції стосуються молочної та м’ясної продукції, овочів, фруктів та морепродуктів. Проте не виключають поширення ембарго також на імпорт кондитерських виробів, рибних консервів та квітів.

Крім ЄС і США російські санкції охоплюють Австралію, Канаду і Норвегію.

Нагадаємо, ЄС вирішив подовжити економічні санкції проти Росії "через її дестабілізуючу роль на Сході України" до кінця січня 2016 року.

Також Євросоюз продовжив обмежувальні заходи у відповідь на незаконне приєднання Криму і Севастополя РФ до 23 червня 2016 року. Санкції включають заборону на імпорт товарів, що походять із Криму чи Севастополя, а також експорт із країн Євросоюзу на окуповану територію; інвестиції до цих регіонів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.